Hundarnas små hyss.

Vi är som jag skrev tidigare hund vakt till Annas hund Milla medans hon och familjen är i Thailand i ett par veckor. När hon och Bamse är som vildast är det ingen ide att ha dom inne och som tur är har vi en inhängnad baksida som man kan kasta ut dom i, vilket blir ett par gånger om dagen. Tidigare idag såg jag anledningen till att det har varit så lugnt ett tag när dom har varit ute själva, Dom har nämligen hittat en 4 meters lång vattenslang att leka med. Inte en sån där smal vanlig utan den här är typ 5 cm i diameter. Den låg tidigare ihop rullad på altanen men som sagt inte nu längre. Dom är för söta dom små liven.



Hmmm undarar varför alltid Annas och mina hundar hittar på hyss, kom och tänka på när Biggis och Nelly var små. En gång var vi hemma hos mig då den där "tystnaden" la sig i huset. När den kommer VET man att dom har hittat på nått. Den här gången hade dom tagit sig in på toan lirkat ur en tampong ur paketet och tagit bort plasten. När jag och Anna hittade dom satt biggis med hela tampongen i munnen (det ända som stack ut var snöret) och vred på huvudet. Han förstod inte alls varför vi var arga. En annan gång lärde Nelly Biggis hur man gräver upp mammas rosen rabatt, inte SÅ populär direkt.





 Igår var Limpan på besök i lilla Lund. Bamse var snabbt upp i knät för att mysa.



Hittade lite bilder på telefonen från när jag, Milla och Bamse var hos Sufi och Lukas och fikade.

Lukas ligger och spanar efter bamse. Han har kommit på att Bamse har mycket päls som de är kul att dra i. Bamse är som sagt lagom road, men ska ändå vara med i mitten.




Lukas tränar på att försöka ta sig fram till Bamse på filten vilket gick sådär men som sagt träning ger färdighet.

Bamse myser med Sufi, tycker de kan vara ganska skönt att vara i centrum ibland, offtast, typ JÄMT! Han e go min lilla plutt.





Blä!

Har haft två SKIT dagar nu.
Är så sjukt less på att må piss !
Skulle behöva en runda på IKEA med Maria
eller kanske en tjej kväll med nått kul...

Har jobbat och städat idag. Weee nej jag e fan less !


Jobbet & Ingelas och Dannes bebis

Sitter på jobbet och knappar på datorn och pratar med Pullan (Camilla) i telefon. Har Bamse och Milla med mig.

Och i natt...
fick Ingela och Danne bebis, en liten pojke. Jag som var helt säker på att det var en tjej, men se så fel man kan ha. Lilla Theo kom 03.12 var 49cm lång och vägde 3500.

Nej man kanske ska jobba lite nu då...


Helgen

          - Jag och Bamse såklart <3 -             

Så nu har jag lite tid över att skriva lite. Tänkte sudda ner lite från helgen.

Va uppe i Daja-Järna. Där åkte jag och Niklas in på byns slakteri och köpte märg ben åt hundarna. Vi skulle ha två och fick en hel kasse med ben för 10:-. På bilden är de Milla med hennes "lilla" ben ;)



Spelade match på söndagen, gjorde mål *ler stolt* Va så sjukt nervör innan men allt släppte när målet kom efter 10 sec av mitt första byte. Idag har jag SJUKT ont i kroppen, fast mest foten. Blåsan som jag lyckades få på träningen i torsdags sprack på matchen och nu är de JÄTTE svullet och jag har lite små svårt att gå.



Mys på hög nivå, hemma i vardagsrummet <3




Och nu då. Jo just nu står jag och lagar mat, de blir spagetti med min special köttfärs sås, lite köttfärs lite svamp en massa vitlök och crème fraiche och lite till... gott gott

Nej man kanske ska stänga igen datorn och ta kväller framför tven.


Trötter

Är helt slut efter matchen idag. Ska snart ta mig in till stan för att köpa lite sorbe.

Så hur slutade matchen. Vi förlorade, inte så kul kanske men jag är nöjd. Gjorde mål iaf *big smile* Riktigt kul att göra mål då Pappa, Niklas, Danne och Ingela kom och kollade. Har sjukt ont i huvudet, antagligen vatten brist...

Nej nu ska jag rycka Niklas ur soffan så jag kan få någon glass någon gång !

Innebandy

Är helt sjukt nervör, Om 2 timmar börjar min första innebandy match på snart 10 år.
Ska skriva lite mer sen, hur de gick och så. Nu måste jag klä på mig och sen åka och hämta Emelie.

Önska mig Lycka till för de lär jag behöva !

Avatar


Var på bio igår med Niklas & Riccard och såg Avatar. Om jag ska vara ärlig så trodde jag inte att den skulle vara så bra som alla har sagt, men de var den! Helt underbar film, måste se den snart igen!

Nu ska jag åka och hämta "tass" (Riccard) vi ska åka och äta sushi !


Innebandy

Kom nyss hem från årets första innebandy träning och jag är HELT slut. Undrar om man kommer ur sängen i morn eller om man ligger total stel. Börjar ju bli gammal !

Nej nu är de lägga sig i sängen och kolla på tv dax !


Söndag

Idag har vi (Jag, Niklas och Limpan) varit på en kennel utanför Flen och kollat på små valpar och STORA hundar. Vi åkte vid 11 och när vi var på väg hem vid 4 var jag helt slut och lite sorgsen, jag vart nämligen kär.



Niklas och "farfar"

Limpan och "farfar"

Jag och <3

Vart helt sjukt kär i lill valpen som är en Lhasa apso / Shih tzu blandning på 8 veckor, hon ville verkligen följa med hem och jag ville verkligen ha med henne hem. Vi var där för att kolla på Schäfer / Shiloh Shepherds. Dom stora valparna är leverans klara 2 Mars ler . Ärligt så vet jag inte hur jag ska ställa mig till det, men det blir nog bra. Jag vill ha lill tjejen :,(





Lördags mys


Lördags mys;
Jag ligger på sängen med bärbara datorn, Lille man sitter i data rummet vid stora datorn, Niklas spelar tv-spel i vardags rummet, Bamse ligger och sover på soffan och Milla ligger utslagen på mattan i hallen. Lördags kvällen är räddad...

Ligger på sängen och är TOTALT slut i kroppen. Skulle ha jobbat idag men insåg när jag vaknade klockan 5 efter ett par 20 minuters intervallers sovande att något inte stor rätt till, sen kom mag-ontet buhubuhu, dvs inget jobb för mig idag. Tur att de löste sig, för jag har varit helt slut hela dagen hade verkligen inte hållt. Hoppas verkligen att jag mår bättre i morn! Om inte så har jag min första träning på måndag och då MÅSTE jag vara pigg å kry!

(^.^)/



Lite fina bilder från promenaden med hundarna.


 Lika barn leka bäst,
några bilder på kärleks paret.


Kallt


 
Helt sjukt så kallt det var i tisdags. Åkte från sunnersta (18.10) då var det -17 grader. När jag kom på andra sidan stan (18.25) på väg hem var de -21 grader. Lite senare på kvällen när vi åkte visade bilen -23. Samma natt visade våran hemma termometer -27 grader. LAGOM *burr*


Bamse är livsnjutaren i våran familj. Här ligger han på soffan och kollar på tv och bara njuter.  Han har sin plats på soffan och får han inte plats så kan han ställa sig framför en och bara glo.




Bamses favorit filt.



Var hemma hos mina föräldrar tidigare idag och där var allt som vanligt. Mamma, jag, pappa och biggis satt på en varsin stol. Jag tror inte Biggis vet om att han är en hund, här sitter han och pappa och äter pumpakärnor.



Milla har hittat sin favorit leksak. Synd för henne att Bamse också älskar samma leksak. De ska föreställa en tupp, och innan Biggis fick tänderna i den så hade den bjällra i rumpan, pip i huvudet och sen nån annan sak som lät i mitten av kroppen. Men just nu har den ett halft ben, ingen stoppning och den gör inga mer ljud. Annat är det med hundarna som låter som dom ska mörda stackars tuppen.




Jul och Nyårs kul

Jul och Nyårs kul;
Jag vet att jag är lite sen med detta men jag måste skriva ner dom iaf :)


1, Har lagt barnen under granen, klapparna i sängen, kakorna är tvättade, golven är bakade,har hängt ut gröten i julkärven, lagt skinkan i frysen, köttbullarna är slängda, satt fjädrarna i riset, har klätt granen med nybakta lussekatter eller var det dem vi skulle haft på lucia? Strunt samma huvudsaken är att jag har järnkoll på allt, snart klar och inte ett dugg stressad, trevlig jävla midsommar på dej...   & en God jävla jul!
- Från Niklas -

2, Vanliga vänliga människor sänder ut änglar till folk. Jag sänder ut en död uggla. Den gör ungefär samma nytta, inte ett skit. Men du ler i alla fall när du läser detta och då är jag nöjd ;) God jul.
- Från Stefan -

3, Juldikt.
Jungfru Maria fuktig och våt, skrek till Josef nu är jag kåt.
De sprang till ladan och hade kul.
Detta är anledningen till att vi firar jul.
- Från Anna -

4, Julen närmar sig med hastiga steg o DU var den långsamma av oss två till att skicka julhälsning så nu är du skylldig mig 6 jul öl, er jul kalender, en korg fylld med julgottis, en julnisse, en julgran, några jul sånger, två kramar,ett påskägg (julen varar ju till påsk), ett flak påsköl, 400 kr o en krogrunda där du betalar allt. Ja det var nog det hela. Just det, glöm att du inte får skicka denna tillbaka till mig, jag hann ju före dig !
- Från Niklas -

5, För der nya året önskar jag dig glädje, hälsa, kärlek och bla bla bla... Allt skit snack! Bara nonsens! Jag önskar dig otroliga knull, oförglömliga orgasmer, att du arbetar hälften men får 3 gånger betalt, tusen nätter av njutning och att du vinner på lotto och blir miljonär. Om du skickar den här vidare till 10 personer kommer de inte att hända et skit som vanligt men åtminstånde kan en vän ha ett gott skratt! - God jul och Gott Nytt År!
 - Från Sufi -

Hundarna som inte vill vara inne

Går man ut med Milla och Bamse så tar de bara ett par minuter innan dom står vid dörren till baksidan och gnäller. Som sagt hundarna som inte vill vara inne. Tycker väl att dom borde få nog snart, men icke.


 


Idag 2010.01.04

Dagens frisyr: 
Halv fuktigt hår efter duschen uppsatt i en toffs. Lite för kort lugg att komma med i toffsen men för lång för att inte missa att sticka in i ögonen när den faller frammåt.

Dagens klädsel: 
Adidas byxor och linne. Borde sätta på mig strumpor och en tjock tröjja *fryser* .... snart....

Dagens borde: 
Åka till banken, kolla dom sista räkningarna, betala min fina P-böter jag fick den 1/1 (året börjar bra), klä på mig, ringa lite, mm mm mm mm

Dagens planer: 
Åka till mammsen och äta apelsin ris och sen jobba, börjar 18.00

Dagens materiella vill ha:
Nya kläder, är så sjukt less på allt jag har! Eller kanske ett par vinter skor. Just nu går jag runt i mina adidas skor som är riktigt låga, dvs att jag är dyngsur eller iskall om fötterna så fort jag har varit ute :S Så varför inte ett par vinter skor.

Dagens längtan: 
Nästa lön!

Dagens fundering: 
Så vad ska jag hitta på med mitt liv...

Dagens beroende: 
Sigg

Dagens tråkigaste:
Total brist på pengar...

Dagens tidning: 
Bra fråga!

Dagens låt:
"Glöm inte bort att du är värdelös..."

- 10 grader

Så vad gör man en dag som denna. Jo man packar på sig en massa kläder och travar ut i skogen med ett par vänner och grillar korv :) Har några bilder!










(Jag, Niklas, Robin, Ingela, Danne, Bamse och Milla)

2009 - 2010

Jag vet jag vet jag har varit SKIT dålig på att uppdatera bloggen. Men nu så!
Så vad har hänt sen sist;
 
* Lite jul stök
By, Daniel, Ingela, Niklas, Limpan och mig. 091219Och mina damer och herrar här har ni resultatet efter en kväll med Daniel, Ingela, Niklas Linn och jag. Låt mig precentera Transo. Transo hänger nu mera mellan hallen och köket i dörr öppningen. Lite längre personer får passa huvudet, själv har jag inte denna åkomma ;) Så här gick de till, Niklas satt och pyntade apelsiner med nejlikor och då vart de två stackars apelsiner kvar och en av denna blev Transos kropp. Niklas skulle klippa ut ett bryt hjärta men de såg mer ut som ett par vingar så då tänkte vi att vi skulle göra en apelsin ängel. Så först fick han vingar sedan gloria. Efter de så ballade de ur lite. Sen kom ögonen, armarna och fötterna som vi gjorde av stål tråd. Sedan kom öronen och sist men inte minst kom glasögonen.

Efter första jul pyntet kom andra. Denna krans blev till av, Hönsnät (som jag och Limpan klippte till i blod svett och tårar... Eller snarare bara lite blod, vart lite vasst). Granris från Görans tomt, den sista apelsinen som vi skar i skivor och torkade i ugenen, några nypon från grannens buskar och två nubbisar från Niklas skåp :) 


* Betalat innebandy licensen
Så nu kan jag börja spela matcher om jag vill *weeee* Är helt sjukt taggad. Första matchen Stenhagen - Teknologerna 17 januari, då jävlar! 


* Lite jul firande
Jag och Bamse firade jul i Sunnersta hos mor och far. Syster yster och mormor var oxå där och så klart Birgit (Biggis). Hade längtat så mycke efter jul maten och så vart man aldeles för mätt på en gång. Allt fanns på bordet. Älskar mammas jul mat, finns inge bättre! Fick några jul klappar iaf så lite snäll måste jag ha varit. Fick pengar, örhängen, en tröjja och sen va de något mer som jag har glömt. 


* Blivit hundvakt åt Milla
Den 27 Dec hämtade jag millis hos Gunilla i Malma backe. Milla är Bamses snart 2 åriga Golden flickvän. De är Annas hund och hon ska vara hos oss tills Anna den lyckosten har varit i Thailand. Jag vill oxå åka ! 
De första två dagarna va Milla lite små fundersam på vart hon hade hamnat men nu har de släppt skulle jag tro. Hon har börjat ta sig friheter iaf som att gå och lägga sig i sängen.


* Firat Nyår

Här hemma hade vi fin middag med våra kära vänner Daniel, Ingela, Crisse, Sophie och lilla Lukas så klart! 
Menyn; 
Varm rätt ; Oxfilé, potatisgratäng, sallad, bröd och aioli 
Efter rätt; Frukt sallad (banan, mango, apelsin, persika, annanas) vanilj visp och kladdkaka *

Allt vart jätte gott förutom kladdkakan. För så här var de. När vi hade börjat äta maten och kladdkakan skulle in i ugnen så hade tydligen en av huvudsäkringarna gått i huset. Innan vi insåg detta så hade vi ätit klart, dukat fram efterrätten och allt som fattades var då den utsökta kladdkakan som stod i ugnen och väntade. Men icke. De vart verkligen en kladd kladd kaka till efterätten. Lite väl JÄTTE mastig.

Efter maten försökte vi med allt som gick för att lösa vilken säkring de var som hade gått. De var bara de att vi var på helt fel ställe hela tiden för att söka felet. Felet fanns i stolpen utanför huset inte i källaren.

Vi spelade "lika par leka bäst" och Daniel och Ingela måste ha tjuvtränat för dom dansa runt spelplanen medans vi andra kom på delad plats.

Efter detta var klockan 00.00 och de nya året var slaget. Vi satte oss i soffan och en timme senare sov Niklas och Milla i sängen.


* Kollat på en SKIT skum film
 Helt sjuk film. "Boats and ... " Ha ha ha ha

De handlar om ett äldre par som hittar varandra och gifter sig och flyttar ihop. Med dom bor oxå deras varsinna 40 åriga söner. Två "pojkar" i stora kroppar som inte vill växa upp. Helt sanslös film där två styv bröder hittar varandra. Inte riktigt min typ av humor. Lite väl mycke ibland men annars inte helt dum film att halv sova till.





Jag dec 2009Och sen var de väl inte så mycke mer ...

Så tack och hej för mig just för stunden.
Jag får hoppas att jag blir bättre på att skriva.

Hoppas ni alla får ett riktigt Gott nytt år! 
Jag hoppas 2010 blir ett bättre år än 2009,
fast de är väl kanske inte så stora förväntningar.
Milla


RSS 2.0